Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 kg
woda 2 litry
ocet 1 szkl
miód 0,5 szkl
cukier 1/3 szkl
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Kroki postępowania

1
Wodę zagotować z gorczycą, octem, miodem, cukrem i solą.
Krok 1 - Marynowana papryka foto
2
Paprykę opłukać i pokroić na kawałki omijając gniazda nasienne, a następnie sparzyć wrzątkiem. Paprykę ułożyć w słoikach, dołożyć liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 2 - Marynowana papryka foto
3
Gorącą zalewę wlać do słoików.
Krok 3 - Marynowana papryka foto
4
Zakręcić i pasteryzować około 15 minut.
Krok 4 - Marynowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.04.2016 21:45
moja ulubiona :-)
Wafelek2601 23.04.2016 20:53
Bardzo lubię
pestka 23.04.2016 18:04
bardzo lubię taka paprykę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak