marynowana kaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1000 g
  • woda

    250 g
  • cebula

    50 g
  • marchew

    50 g
  • pietruszka

    30 g
  • seler

    30 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • pieprz

    5 ziaren
  • Doździki

    3 sztuki
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i selera pokroić w kostkę; cebulę w plasterki, zalać wodą i gotować ok. 1 godzinę. Następnie uzupełnić ilość wody do ok. 500 g, dodać przyprawy, ocet i zagotować pod przykryciem. Gotową zalewę wystudzić. Mięso zalać zalewą- umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu na 3 dni. Od czasu do czasu zmieniając jego pozycję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat