Marynowana dynia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    5 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    3 szkl
  • goździki

    kilka
  • cynamon mielony

    szczypta
  • dynia

    2,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotować zalewęz wody cukru i octu,goździków i cynamonu.Do gotującej się zalewy dodać dynię pokrojoną w kostkę.Gotować na maleńkim ogniu do miękkości-Uważać aby nie rozgotować.Wyjąć goździki i przelać dynię z zalewą do słoikow.NIE PASTERYZOWAĆ.Zakręcać gorące

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 10.02.2017 20:11
fajny przepis
ben-ka 28.01.2015 09:24
Tak zrobiona dynia jest bardzo smaczna, wiem bo sama robiłam.
kriko 04.03.2013 18:08
super dynia
Krzysztof15 09.09.2012 14:07
tez robie
Stenka 01.09.2012 15:31
wygląda apetycznie
Luki 22.03.2012 06:30
Pani Henryka zupełnie się nie zna.To śmieszne co napisała!!!!!Z miąższ to właśnie to co oprócz pestek jest w dyni najlepsze
Ewa111 29.11.2011 20:03
bardzo lubię taką dynię,miąższ to też to co jest pod skórką dyni
LuKaSz4761 29.11.2011 08:20
Super przepis!
Henryka2 22.11.2011 22:32
Masz pojecie o czym piszesz?! Miąższ, to jest akurat to co z dyni wyrzucamy.Widac,że bardzo Ci zależy na \"tłuczeniu\" punktów, ale chyba zły sposób wybrałaś!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat