Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana cebulka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 2 kilogramy
ocet 10 % 2 szklanki
woda 5 szklanek
cukier 3 szklanki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana cebulka na ostro

Drobne cebulki, najlepiej tzw. ruskie, czyli bardzo pikantne, obieramy.

W dużym garnku gotujemy zalewę z octu, wody, cukru i pikantnej przyprawy grillowej. Gdy się zagotuje, wrzucamy cebulkę i gotujemy przez około 10 minut, aż cebulka zacznie zmieniać kolor i stanie się lekko szklista.

Przekładamy ją wtedy razem z gorącą zalewą do wyparzonych wcześniej słoików i zakręcamy. Ustawiamy denkiem do góry, aby się zawekowały. Gotowa do jedzenia jest już po kilku dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.01.2014 15:46
fajny przepis :)
iwi 14.01.2014 15:13
Świetny przepis
MarchiochaKucharzy 14.01.2014 14:39
może być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak