Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata ziołowa do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku w paluszki troszkę
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 1 ząbek

Porada

Najlepiej jest włożyć na całą noc do lodówki.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata ziołowa do mięs

Przygotowujemy małą miseczkę do której wlewamy oliwe z oliwek następnie na bardzo małych oczkach ścieramy ząbek czosnku i dodajemy do miski następnie ręsztę ziół i wszystko razem dokładnie łyższką mieszamy. Następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak