Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata z cebuli do grillowanej szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek cały Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/4 pęczka
pietruszka 1/4 pęczka
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z cebuli do grillowanej szynki

Cebulę należy pokroić w cienkie plasterki. Czosnek drobno siekamy. Pietruszkę i rozmaryn również drobniutko siekamy. Do ziół dodajemy olej i doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem. Dodajemy jałowiec i listek laurowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Marynatą zalewamy mięso na grilla i odstawiamy je do lodówki na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak