Marynata ostra do mięsa wieprzowego II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej z pestek winogron

    3 łyżki
  • czosnek ząbki

    3
  • mięso wieprzowe bez kości

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musztardę mieszamy z octem oraz olejem. Dodajemy paprykę słodką oraz ostrą i drobno posiekany czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zalewamy mięso. W taki sposób marynuję mięso np. do bogracza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Amellia 05.03.2013 08:40
podoba mi się
BernadettaP 18.11.2011 09:03
super !
ewelina/bunia 27.05.2011 09:20
hmm ciekawe
Anna169Hosz 22.02.2011 12:36
Ja też wypróbuję.
Monika193 18.02.2011 21:33
często robię podobne marynaty, Twoją też koniecznie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat