Marynata musztardowo- miodowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda sarepska Prymat

    3 łyżeczki
  • miód

    2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dodajemy musztardę, olej i miód, wszystkie składniki łączymy na jednolitą masę. Następnie dodajemy tymianek, paprykę ostrą, sól i pieprz. Marynatę odstawiamy na godzinę do przegryzienia się smaków, po upłynięciu czasu wrzucamy dowolne mięso i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 16.03.2016 15:21
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat