Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata kwaśna do królika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 szkl.
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
ocet jabłkowy 4-5 łyżek
ocet balsamiczny 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat do smaku
goździki mielone do smaku
czosnek 2-3 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Musztarda sarepska Prymat 1-2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
cebula biała duża

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata kwaśna do królika

Wino połączyć z wodą, musztardą, ocen jabłkowy i balsamico. Dodać wyciśnięty przez pralkę czosnek, pokrojonąw plastry cebulę oraz wszystkie przyprawy - całość zagotować stałe mieszając, nakryć garnek i pozostawić do osiągnięcia.

Do chłodnej marynaty włożyć udka królika, nakryć folią spozywczą i włożyć do lodówki na dobę. W tym czasie kilka razy odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak