Przepis i sposób przygotowania na: Marynata kwaśna do królika
Do chłodnej marynaty włożyć udka królika, nakryć folią spozywczą i włożyć do lodówki na dobę. W tym czasie kilka razy odwrócić.
woda | 1/2 szkl. |
wino czerwone wytrawne | 1 szkl. |
ocet jabłkowy | 4-5 łyżek |
ocet balsamiczny | 1 łyżka |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | 1/2 łyżeczki |
Kminek mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Ziele angielskie mielone Prymat | do smaku |
goździki mielone | do smaku |
czosnek | 2-3 ząbki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | do smaku |
Musztarda sarepska Prymat | 1-2 łyżki |
czosnek | 2-3 ząbki |
cebula biała | duża |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: