Marynata do wołowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    4-5 łyżek
  • pieprz

  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • miód

    1 czubata łyżka
  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
  • tymianek

    1 czubata łyżka
  • oliwa

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę mieszamy z octem winnym i musztardą dijon. Dodajemy skórkę z cytryny (suszoną lub świeżą), miód, tymianek oraz pieprz i dokłanie mieszamy. Marynujemy wołowinę w marynacie co najmniej 12 godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlena/Kinia 16.02.2012 09:47
ciekawy przepis, musze wypróbować
gusia1000 06.01.2012 20:57
Wart wypróbowania przepis.
pacpaw 02.10.2011 22:09
z wołowiną rzadko się bawię w kuchnii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat