Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do sarniny
Owoc jałowca lekko rozgniatamy, dodajemy chili, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę, ketchup oraz miód. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, mieszamy. Gotowe.
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
oliwa | 4-5 łyżek |
musztarda dijon | 2 łyżeczki |
Owoc jałowca cały Prymat | 8 ziaren |
miód | 2 łyżki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 0,5 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 ziaren |
ketchup łagodny | 1,5 łyżki |
Owoc jałowca lekko rozgniatamy, dodajemy chili, musztardę, ocet balsamiczny, oliwę, ketchup oraz miód. Dokładnie mieszamy. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, mieszamy. Gotowe.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: