Marynata do ryb

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    10 ml
  • sok z cytryny

    15 ml
  • liść laurowy

    1 listek
  • ząbki czosnku

    1 ząbek
  • sól

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dodajemy ocet winny i wyciśnięty sok z cytryny. Ząbek czosnku kroimy na cienkie paski. Dodajemy liść laurowy oraz pieprz i sól według uznania. Wszystko razem mieszamy kilka razy. Gotową marynatę można odstawić na 15 minut lub odrazu zamarynować rybkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat