Marynata do piersi z kurczaka (na 1 kg mięsa)

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej roślinny

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    z 1/2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • Kurkuma mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami. Umyte i pokrojone mięso z kurczaka przełożyć do miski z marynatą i dokładnie wymieszać. Następnie pozostawić mięso na około 1 godzinę w lodówce. Po tym czasie można piec mięso w piekarniku (można piec razem z marynatą) przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 27.05.2011 13:03
mniam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat