Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do pasztetów mięsnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 20 g
Pieprz biały mielony Prymat 5 g
saletra 5 g
cukier 5 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Porada

W ten sposób można marynować mięso wieprzowe, cielęce, mieszane z kaczki lub królika. Do podniesienia smaku do marynowania można dodać mocny aromatyczny alkohol ( np. brandy, cherry, gin lub żubrówkę).

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do pasztetów mięsnych

Mięso zmielić na grubym sitku i dodać odpowiednią ilość mieszanki ( na 1 kg mięsa dać 22 g mieszanki ). Następnie dodać drobno posiekane szalotki lub cebulę drobno posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki i białe wino. Wszystko dobrze należy zmieszać. Na wierzch położyć gałązki świeżego tymianku, liście laurowe i listki selera naciowego. Przykryć i wstawić do lodówki na dwa - trzy dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak