Marynata do papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

  • cebula

    4 szt
  • woda

    2 l
  • ocet

    1/4 l
  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    25 dkg
  • ziele angielskie

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w plastry. Paprykę (kolorową) umyć, przekroić na ćwiartki, oczyścić z nasion. Cebulę i paprykę sparzyć wrzątkiem, włożyć do słoików. Wodę, ocet, sól, cukier, przyprawy zagotować. Zalać paprykę. Zakręcić słoiki - pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat