Marynata do mięsa wieprzowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    3/4 szkl
  • miód

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • musztarda

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Miód roztapiamy w kąpieli wodnej i chłodzimy. Do miseczki wlewamy olej i dodajemy musztardę dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczony i zimny miód. Jeżeli wszystkie składniki mamy dobrze połączone dodajemy przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 09.03.2014 13:09
fajny i przydatny przepis
Dorian 02.11.2013 11:23
pyszna marynata
nutellla 11.10.2013 13:04
trzeba wypróbować
gosia561 11.10.2013 12:48
doskonałe mięsko z niej wyjdzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat