Marynata do kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda delikatesowa

    150 ml
  • kurkuma mielona

    1 łyżka
  • przyprawa curry

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • imbir mielony

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżka
  • kolendra mielona

    1 łyżka
  • cząber

    1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać razem musztardę z miodem, olejem, kurkumą, kolendrą, imbirem oraz curry. Umyte mięso posolić a potem natrzeć marynatą. Posypać tymiankiem oraz cząbrem. Wstawić do lodówki na dwie godzinny. Następnie wyjąć obracać w marynacie, ponacierać... oklepać mięso... znowu posypać ziołami i wstawić do lodówki na kolejne dwie godziny. Tak zamarynowany drób następnie upiec. Czas i temperatura pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
myszka6 18.06.2015 13:22
Super danie
Margo1 10.06.2015 20:41
Też taką robię
Grazyna0211 09.06.2015 16:24
świetna aromatyczna marynata
Anna133 09.06.2015 14:48
wspaniałe danie i pięknie podane !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat