Marynata do krewetek

Marynata do krewetek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek ząbki

    3 zabki przecisniete
  • wino białe wytrawne

    1 lampka
  • natka pietruszki

    1/2 peczka
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umieścić w misce, zalać marynatą i marynować w temperaturze pokojowej przez około 3 godziny kilkakrotnie mieszając. Krewetki najlepiej nabijać na patyczki od szaszłyków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat