Marynata do krewetek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek ząbki

    3 zabki przecisniete
  • wino białe wytrawne

    1 lampka
  • natka pietruszki

    1/2 peczka
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umieścić w misce, zalać marynatą i marynować w temperaturze pokojowej przez około 3 godziny kilkakrotnie mieszając. Krewetki najlepiej nabijać na patyczki od szaszłyków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat