Marynata do krewetek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek

    3 ząbki
  • wino białe wytrawne

    1 lampka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umieścić w misce, zalać marynatą i marynować w temperaturze pokojowej przez około 3 godziny kilkakrotnie mieszając. Krewetki najlepiej nabijać na patyczki od szaszłyków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat