Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata do karkówki w musztardzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
olej 10 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
miód 1 łyżka
czosnek 5 ząbków
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: marynata do karkówki w musztardzie

Karkówkę dzielimy na plastry i każdy rozbijamy. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy gładką marynatę. Nacieramy nią każdy kawałek mięsa. Marynujemy w lodówce 3-4 godziny. Po tym czasie grillujemy karkówkę aż ładnie się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak