Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do karkówki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

karkówka 1 kg

przyprawy

Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
goździki mielone 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej roślinny 4 łyżki
Gril klasyczny Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do karkówki

Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm.
Nakłuć nożem każdy plaster.
Przygotowujemy marynatę ze wszystkich składników i dokładnie mieszamy.
Przekładamy mięso do powstałej marynaty staramy się aby każdy plaster otoczył się marynatą i wkładamy na godzinę do lodówki.

Smażymy ok 8 minut z każdej strony, podczas smażenia sprawdzamy czy mięso jest juz gotowe - manakłuć nożem i zobaczyć czy wypływa krew, jeśli tak to pozostawiamy na grillu na 2minuty.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak