Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynarska zupa rybna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 500 g
filet z dorsza 500 g
cebula 2
marchew 1
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 opakowania
olej 2 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynarska zupa rybna

Na rozgrzany olej wsypać słodką paprykę w proszku, podsmażyć delikatnie. Dodać pokrojoną w paski marchew, piórka cebuli oraz paski czerwonej papryki. Całość podsmażyć, aż cebula się zeszkli i dodać do gorącego bulionu. Gotować ok. 5 minut.
Filety z dorsza i łososia pokroić w kostkę i dodać do bulionu. Gotować ok. 20-25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 24.01.2014 17:31
Pychoteczka :)
magduś83 23.01.2014 23:50
ale pięknie wygląda ta zupka :)
Kuchenka 23.01.2014 21:12
zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak