Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
baton
2 MARS -
masło
10 gr -
cukier brązowy
1 łyżeczka -
mleko
1 łyżka -
kakao
1/2 łyżeczki -
płatki kukurydziane
50 gr
Sposób przygotowania
Marsy , masło, mleko i cukier umieszczamy w garnku i rozpuszczamy na małym ogniu. Do ciepłej masy ( nie gotującej) dodajemy płatki i mieszamy.
Szybko łyżką masę przekładamy do foremek , papilotów na babeczki.
Wstawiamy do lodówki na min. godzinkę.
Jak chcemy natychmiast , wstawiamy na chwilę do zamrażalmika (10-15 min.).![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się