Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marokański bakłażan

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
1 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kumin
1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
oliwa
4 łyżki
woda
4 łyżki
cytryna
1 szt
mięta świeża siekana
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marokański bakłażan

W miseczce łączymy za sobą na jednolita pastę przyprawy z oliwą i wodą. Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry, smarujemy go z obu stron przygotowaną pastą i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak przygotowanego bakłażana wkładamy do rozgrzanego do 200 piekarnika i pieczemy go 20 minut.

Miętę drobno siekamy, cytrynę kroimy w ósemki.

Upieczonego bakłażana posypujemy posiekaną miętą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak