Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada z pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
sok z cytryny 1 szt.
skórka z cytryny 1 szt.
kolendra mielona 1 łyżeczka
cukier żelujący 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada z pomidorów

Pomidory sparz, obierz ze skórki. pokrój w ćwiartki, usuń nasiona, a miąższ potnij w kostkę. Przełóż do rondla. Dodaj sok i skórkę z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu 30 min. Dodaj kolendrę, wsyp cukier żelujący 2:1. Gotuj 5 min. Gorącą marmoladę przełóż do słoików, zamknij.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak