Marmolada z jabłek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 kg
  • cukier

    2 kg
  • ocet 10 %

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć. Pokroić w plastry ,posypać cukrem i zalać octem. Zostawić na 12 h. Smażyć i mieszać, aż będzie gęsta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 04.01.2014 10:28
A po co ten ocet do jabłek??? Marmolada zazwyczaj jest słodkim dodatkiem do pieczywa i ciast, a nie marynatą! Dziwny przepis...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat