Marmolada z brzoskwiń z mietą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    2 kg
  • cukier kryształ

    0,8 kg
  • woda

    0,5 szklanka
  • mięta

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie myjemy, wyjmujemy pestki, kroimy w ćwiartki.
Do rondla z grubym dnem wlewamy 1/2 szklanki wody, wkładamy brzoskwinie, wsypujemy cukier.
Gotujemy 30 minut, stale mieszając i odstawiamy.

Następnego dnia ponownie przesmażamy.
Miętę myjemy, osuszamy, siekamy, dodajemy do marmolady i dusimy całość jeszcze około 10 minut.

Marmoladę przekładamy do wyparzonych słoiczków, zamykamy i pasteryzujemy 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat