Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 3 kg
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada mojej babci

Jabłka pokroić, zasypać cukrem i octem na 24 godziny. gotować około 45 minut, aż jabłka się rozgotują. Wkładamy do suchych i czystch słoiczków, lub spożywamy jako dodatem do pieczywa lub ciast

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.02.2014 09:26
ękstra marmoladka
Wojt@s
Wojt@s 02.07.2013 11:38
muszę spróbować
02.07.2013 10:23
A przy komentarzu Katarzyna/kate1980 jak zwykle najwiecej plusików, nie dziwne to?
Katarzyna/kate1980 23.06.2013 21:18
a co daje ocet?
Kuchenka 22.06.2013 13:30
pasteryzujemy, ocet winny najlepszy, raczej polecam jabłka winniki,
Alex_M 22.06.2013 11:23
marmolada babci jest zawsze najlepsza :)
SmacznaPyza 21.06.2013 21:53
jaki ocet - spirytusowy, winny, owocowy ? pasteryzujemy czy nie ? czy wszystkie gatunki jabłek się nadają ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak