marmolada malinowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    3 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny układac w naczyniu warstwami przesypując niewielką ilościa cukru ( w sumie około 200gram), Odstawic na cała noc. Następnego dnia dodać resztę cukru i całość zagotować. Gotować około 15-20 minut. Następnie maliny przetrzeć przez sito. Przetarte gotować na małym ogniu około godziny. Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i ostudzić pod kocem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 16.05.2014 21:42
Niestety właśnie skończyły mi się zapasy :( jestem z tego powodu niepocieszona.
Alex_M 21.10.2013 10:11
wspaniała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat