Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 3 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada malinowa

Maliny układac w naczyniu warstwami przesypując niewielką ilościa cukru ( w sumie około 200gram), Odstawic na cała noc. Następnego dnia dodać resztę cukru i całość zagotować. Gotować około 15-20 minut. Następnie maliny przetrzeć przez sito. Przetarte gotować na małym ogniu około godziny. Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i ostudzić pod kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 16.05.2014 21:42
Niestety właśnie skończyły mi się zapasy :( jestem z tego powodu niepocieszona.
Alex_M 21.10.2013 10:11
wspaniała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak