Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwiowa na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 40 dag
bulion warzywny 6 szkl.
marchewki 6-7
ziemniaki 4
masło 3-4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
ostre curry w proszku
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwiowa na ostro

1. Mięso opłucz, osusz, potnij na małe kawałki. Włóż do garnka. Zalej bulionem i zagotuj. Zanim wywar zawrze, łyżką usuń pianę, która utworzy się na powierzchni.
2. Marchewki, ziemniaki i cebulę obierz. Marchewki potnij w cienkie plasterki, ziemniaki w kostkę, a cebulę posiekaj. Pokrojone warzywa smaż 3 min na rozgrzanym maśle, dodaj do wywaru z mięsem. Gotuj 10-12 min.
3. Imbir obierz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Dodaj do zupy na kilka minut przed końcem gotowania. Przypraw ją na pikantnie czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i curry. Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 11.09.2012 14:40
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak