Marchwianka z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    8- 10 sztuk
  • pietruszka

    1 sztuka
  • woda

    1,5 litra
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • sól

  • skrzydełka z kurczaka

    5 sztuk
  • dowolne przyprawy

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka myję i przekładam do garnka, zalewam je wodą i gotuję z przyprawami( ziele, liść, pieprz ziarnisty). Gdy skrzydełka będą miękkie dodaję warzywa. Wcześniej oczyszczam je i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Gotuję dalej. Gdy warzywa będą miękkie dodaję koncentrat pomidorowy. Zupę doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję też inne przyprawy, np. majeranek. Podaje z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat