Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewkowy budyń

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 kg
mleko 1 l
cukier 1 szkl
masło 1 łyżka
rodzynki 1 garść
orzechy pistacjowe 1 garść
kardamon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marchewkowy budyń

Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy rodzynki z orzechami. Dodajemy do nich marchew i podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. Na końcu dodajemy cukier i kardamon. Dusimy aż całość zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak