marchewkowiec z migdałami

marchewkowiec z migdałami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    5 sztuk
  • cukier

    15 dkg
  • starta skórka z cytryny

  • starta marchew

    25 dkg
  • starte migdały

    25 dkg
  • mąka

    6 dkg
  • białko

    5 sztuk
  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania marchewkowiec z migdałami

żółtka ucieram z cukrem do konsystencji kremu, dodaję pozostałe składniki ciągle mieszając, a na koniec delikatnie dokładam pianę ubita z białek. Nakładam ciasto do wysmarowanej formy i pieke godzinę w 175 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

sznycel 17.08.2012 21:52
marchewkę w cieście każdy polubi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat