Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe z bakaliami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier kryształ 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 2 szklanki
marchewka 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
płatki migdałowe 100 g
orzechy laskowe 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 5 łyżek
Do dekoracji:
Polewa:

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe z bakaliami

Całe jajka ubić z cukrem na puszysty kogel-mogel. Wymieszać kolejno z przesianą mąką, rozpuszczoną i przestudzoną margaryną, startą na tarce o drobnym oczku marchewką. Na końcu dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon i bakalie. Tak przygotowaną masę przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 20x35 cm.
Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu udekorować polewą. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 09.03.2014 14:52
Świetne :)
czarrna 09.03.2014 14:35
Dziękuję, ciasto było smaczne, takie trochę piernikowe :)
Monika-twin 09.03.2014 14:29
Uwielbiam marchewkowe
Romanowka 09.03.2014 12:37
uwielbiam marchewkowe ciasto, jest takie wilgotne...pyszne po prostu
Lis 09.03.2014 12:19
Pyszne ciasto:)
adelajda 09.03.2014 12:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak