Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe muffiny.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szklanka
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
cukier brązowy 3 łyżki
olej 1/4 szklanki
mleko 3 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe muffiny.

Kroki postępowania

1
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tartki. Przygotować należy jedną szklankę startej marchewki.
Krok 1 - Marchewkowe muffiny.  foto
2
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, cynamon i cukier.
Krok 2 - Marchewkowe muffiny.  foto
3
Do przygotowanej mieszanki dodajemy utartą marchewkę.
Krok 3 - Marchewkowe muffiny.  foto
4
W oddzielnej misce mieszamy olej, mleko i jaja.
Krok 4 - Marchewkowe muffiny.  foto
5
Przelewamy składniki mokre do suchych.
Krok 5 - Marchewkowe muffiny.  foto
6
Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 6 - Marchewkowe muffiny.  foto
7
Przygotowujemy formę na muffiny smarując ją masłem/margaryną (zamiast tego można użyć papierowych foremek).
Krok 7 - Marchewkowe muffiny.  foto
8
Ciasto rozkładamy równomiernie i wstawiamy na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Krok 8 - Marchewkowe muffiny.  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 15.09.2016 09:03
pyszne I ciekawe
Wafelek2601 17.07.2016 16:36
Pyszności.
gosia56 17.07.2016 09:15
na pewno pyszne ;)
tobi1989 16.07.2016 20:25
Fajny przepis :)
KORAL 16.07.2016 20:20
Pewnie smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak