Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe muffinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 450 g
cukier kryształ 1 1/4 szklanki
olej 330 ml
marchew 4-5 szt
Soda oczyszczona Prymat 3/4 łyżeczki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżeczki
cukier waniliowy 4 łyżeczki
jajko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe muffinki

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (wiórki)
Krok 1 - Marchewkowe muffinki foto
2
Jajka (całe) ubić dodając cukier i cukier waniliowy. Następnie wlać olej. MIksować chwilkę do połączenia składników.
Krok 2 - Marchewkowe muffinki foto
3
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika wymieszać i przesiać. Dodać do ubitych jejek i wymieszać. Można mikserem.
Krok 3 - Marchewkowe muffinki foto
4
Następnie dodać startą marchewkę i dobrze wymieszać.
Krok 4 - Marchewkowe muffinki foto
5
Ciasto nakładać do wyłożonej papilotkami formy na muffinki. Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 5 - Marchewkowe muffinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak