Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty miekki 200 g
twaróg 100 g
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
marchew 2-3 szt
natka pietruszki 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe kulki

Dokładnie wymieszać starty żółty ser z twarogiem, dodać śmietanę i ubić masę mikserem.
Oskrobana i umyta marchewkę zetrzeć na grubej tarce, odcedzić z nadmiaru soku i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki, przynajmniej na godzinę. kiedy masa zastygnie uformować z niej kulki średnicy ok 3-4 cm. natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i wymieszać z bułką tartą. W mieszance tej obtoczyć kulki. Ponownie włożyć kulki do lodówki, na co najmniej godzinne. Przed podaniem ułożyć kulki na półmisku i udekorować marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak