Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 300 g
groszek konserwowy 150 g
masło 2 łyżki
sos do marchewki z groszkiem 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu

Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę przekładamy do garnka i zalewamy wodą, a następnie gotujemy do miękkości. Dodajemy groszek. Odlewamy wodę zostawiając tylko 1/3 szklanki. Do garnka dodajemy masło i sos z torebki. Całość zagotowujemy rozprowadzając i rozpuszczając masło w garnku. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 04.01.2014 20:18
ja bardzo lubię i muszę robić częściej
Megg 04.01.2014 20:16
lubię taką marchewkę pycha
Konczi 04.01.2014 19:51
marchewka z groszkiem to smak dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak