Marchewka w cieście

Marchewka w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1/2 kg
  • śmietana

    50 ml
  • jaja

    3 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marchewka w cieście

Marchewkę obrać opłukać pokroić w plastry, ugotować.Jajak roztrzepać ze śmiataną, maggi i solą, dodać tylę maki aby powstało dosc gęste ciasto. Plastry marchewki zamurzać w cieście smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolorek.podawać najlepiej z surówką z sałaty, pomidorów i cebuli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat