marchewka po burgundzku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew mała

    18 szt
  • cebula

    2 szt
  • masło

    4 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • wywar z warzyw lub z kostki

    1 i 1/4 szkl
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule posiekać,marchewki obrac i przepolowic wzdłuż.cebulę zeszklić na maśle,marchewke obtoczyc w mace,wlozyc do cebuli i smazyc do zarumienienia maki.wlac wywar,doprawic,zamieszac i dusic pół godziny.podawac z frytkami i sałata.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 09.09.2012 11:50
fajna
treonina 31.05.2012 16:52
to może być smaczne!
Justyna Jussstiii 07.10.2011 08:30
super
Mysiunia 29.04.2011 14:44
ojj musi być pyszna:) lubie takie warzywka:)
gosia47-47 11.04.2011 19:43
super
gosia561 11.04.2011 13:58
tez taka robię, jest pyszna
mehia 15.11.2010 10:23
ciekawe :)
mehia 15.11.2010 10:23
ciekawe :)
iwona332 17.09.2010 22:39
super
Nina6 27.05.2010 22:18
bardzo fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat