Marchewka na gęsto 2 wg Heni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • masło extra

    4 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • mąka

    1 łyżka
  • słodka śmietana

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zalać mlekiem z wodą.Dodać 3 łyżki masła, sól i cukier.Gotować do miękkości.Zrobić zasmażke z 1 łyzki masła i 1 łyżki maki.Rozprowadzić szklanka wywaru z marchewki, wlać śmietanę, dokładnie wymieszać.Wlać do marchewki i krótko zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2015 11:04
Lubię takie jedzenie.
Henryka2 22.02.2015 23:36
Oj, problem się wyłonił! Ale mówią, że od przybytku głowa nie boli. Marchewka nawet z groszkiem da rady!
Anonimowy 18.04.2013 07:45
Na zdjęciu widzę chyba groszek, a w przepisie go nie ma
Henryka2 27.09.2012 15:32
jak ja lubie tę bezmyślną maszynkę go minusowania, tyle śmiechu...
Henryka2 26.05.2012 11:36
Cieszę się, że mój przepis ci się spodobał! Pozdrawiam!
Rafał10 25.05.2012 21:04
Taka marcheweczka jest pyszna, nigdy sama nie potrafiłam jej zrobić i dzięki Tobie już wiem :) Dziękuję!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat