Marchewka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    5
  • kostka rosołowa

    1
  • masło

    2 łyżki
  • przyprawa w płynie

  • sól

  • cukier

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy 2 łyżki masła, kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy przyprawą w płynie, solą i około 2 łyżeczkami cukru. Zaprawiamy mąką.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 04.08.2012 19:47
ja też lubię taką z groszkiem
smakowita 24.05.2012 10:23
uwielbiam !
monika1968 20.04.2012 17:00
Pycha ja osobiście zawsze dodaje jeszcze zielony groszek w puszcze :)
Wiesława1 15.03.2012 06:52
lubię taką
calliope 18.02.2012 18:27
bardzo lubię
rutynka 18.01.2012 08:57
proszę:)
kriso 17.01.2012 18:11
dzięki za podpowiedź o kostce rosołowej
Adamorek 13.01.2012 11:40
fajna
Kuchareczekjeden 26.11.2011 12:51
świetna
jerry1 18.11.2011 09:37
Bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat