Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew do ryby po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 6 szt.
seler korzeniowy średniej wielkości 1 szt.
pietruszka korzeń 2 szt.
cebula biała 1 szt.
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 3 łyzki
cukier drobny do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
margaryna roślinn 2 łyżki
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew do ryby po grecku

Marchew, seler, pietruszkę obieramy - ścieramy na tarce o drobnych oczkach. cebulę bardzo drobno kroimy. Wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy aż warzywa zmiękną. Dodajemy tłuszcz, przecier, musztardę oraz przyprawy do smaku. Mieszamy. Podajemy z rybą i jasnym pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak