Marchew do ryby po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    6 szt.
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1 szt.
  • pietruszka korzeń

    2 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • musztarda sarepska lub delikatesowa

    3 łyzki
  • cukier drobny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • margaryna roślinn

    2 łyżki
  • woda

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, seler, pietruszkę obieramy - ścieramy na tarce o drobnych oczkach. cebulę bardzo drobno kroimy. Wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy aż warzywa zmiękną. Dodajemy tłuszcz, przecier, musztardę oraz przyprawy do smaku. Mieszamy. Podajemy z rybą i jasnym pieczywem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat