Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowe muffiny z jagodami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marcepan 200 g
mąka pszenna 260 g
proszek do pieczenia 1 łyż.
sól 1 szczypta
cukier drobny 50 g
jajko 1 szt.
mleko 200 ml
olej 6 łyż.
płatki migdałowe 1 garść
jagody 2 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowe muffiny z jagodami

Kroki postępowania

1
W jednej misce wymieszam przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier oraz marcepan starty na tarce na dużych oczkach.
Krok 1 - Marcepanowe muffiny z jagodami foto
2
A w drugiej misce roztrzepuję mleko, olej i jajko. Następnie wszystko razem mieszam do połączenia się składników, ale nie miksuję. Wrzucam do ciasta zamrożone jagody i mieszam łyżką. Do formy na muffiny wkładam papilotki, kładę do każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wierzch posypuję płatkami migdałowymi.
Krok 2 - Marcepanowe muffiny z jagodami foto
3
Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i piekę 20 minut. Wyjmuję muffiny i odstawiam do ostudzenia.
Krok 3 - Marcepanowe muffiny z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.08.2013 08:20
bardzo smaczne!! wyśmienity pomysł!!
Katarzyna34 25.01.2013 18:11
bardzo apetyczne
KasiaK90 23.01.2013 16:01
pyszne
Iwka 23.01.2013 13:43
smaczne
marta19 23.01.2013 13:08
na pewno pyszne
gosia56 23.01.2013 12:19
pycha
wyattearp 23.01.2013 12:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak