Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowe brzoskwinie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 5 sztuk
masło 1 łyżka
cukier biały 1 łyżka
likier migdałowy 3 łyżki
masa marcepanowa 10 deko

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowe brzoskwinie

Pokrój brzoskwinie na połówki i usuń z nich pestki. W miseczce wymieszaj cukier z cynamonem.Masę marcepanową utrzyj z likierem migdałowym i napełnij nią dziurki po pestkach. Na masę kładziemy troszkę masła i posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem, wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika na 160 stopni,pieczemy przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.08.2013 08:22
bardzo fajny pomysł
kate.500 30.05.2013 00:18
pyszne jedzonko
Laila2786 23.03.2013 10:07
super muszą być
EmciaPichci 17.03.2013 20:06
mmm brzmi zachęcająco!
IZABELA29 14.03.2013 08:44
jakoś nie spotkałam gotowej masy marcepanowej
Dorian 14.02.2013 09:58
pyszny pomysl
olkaaa 30.01.2013 08:56
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak