marcepan

marcepan

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    25 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1/8 litra
  • ocet

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

migdały sparzyć,obrać z łupin,zemleć.z cukru,wody,octu ugotować syrop,,do nitki,,ostudzić i utrzeć na gęstą masę.dodać migdały,rozetrzeć.jeśli jest zbyt gęsty,rozetrzeć z sokiem z cytryny lub gorącą wodą.dekorować mazurki i torty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

02.08.2011 09:05
super

magical66

17.04.2011 14:16
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat