Mandarynkowy filet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    2 szt
  • sól

    4 szczypta
  • pieprz kolorowy

    4 szczypta
  • sok z mandarynek

    100 ml
  • olej do smażenia

    100 ml
  • mąka do obtaczania

    4 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    250 ml
  • mąka

    5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 04.05.2013 17:48
ciekawe zestawienie składników
cukiereczek 09.12.2011 08:15
super
Margo1 25.04.2011 10:53
ciekawy pomysł..
Margo1 25.04.2011 10:53
ciekawy pomysł..
SmacznaPyza 08.04.2011 10:36
musi fajnie smakować :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat