Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Pierś z kurczaka pojedyncza
2 szt -
sól
4 szczypta -
pieprz kolorowy
4 szczypta -
sok z mandarynek
100 ml -
olej do smażenia
100 ml -
mąka do obtaczania
4 łyżka -
jajko
2 szt -
mleko
250 ml -
mąka
5 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Mandarynkowy filet
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.
Komentarze (5)