Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowo-kapuściana surówka

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0,5 średniej główki
mandarynki w syropie 1 puszka
marchew 1-2 sztuki
rodzynki 3 łyżki
cukier, sól, pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
sok z połowy pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowo-kapuściana surówka

Kapustę drobno szatkujemy i nasalamy delikatnie. Odstawiamy by puściła sok. Po czym sok odlewamy.
Mandarynki odsączamy z syropu.
Marchew obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Oliwę z oliwy łączymy z sokiem z pomarańczy.

Do kapusty dokładamy startą marchew, odsączone mandarynki oraz rodzynki. Całość delikatnie mieszamy. Polewamy oliwą z sokiem i doprawiamy do smaku.

To pyszna surówka, którą można nie tylko jeść do obiadu. Smakuje pysznie także jako deser. Mandarynki nadają jej przyjemnej słodyczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 23:03
Smaczna i zdrowa.
caralajna 29.09.2013 07:29
bardzo mi się podobają składniki tej surówki
Kuchenka 27.09.2013 21:17
fajna sałateczka
Łucja 27.09.2013 12:57
lubię takie sałatki :D
goofy9 26.09.2013 23:46
smaczne połączenie
mysza75 26.09.2013 11:49
Jak pięknie wygląda :-)
marta19 25.09.2013 23:06
ciekawe połączenie
lara 25.09.2013 14:10
bardzo dobra
pierniczkowo 25.09.2013 14:09
robię taką, ale z kapustą pekińską, jest pyszna :)
Ania321 25.09.2013 13:09
oryginalna surówka :)
Barbara13 25.09.2013 13:03
Ciekawe połączenie:)
nutellla 25.09.2013 13:00
ciekawy pomysł
Pyszota 25.09.2013 12:44
Bardzo ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak