Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowe ciasto z Fantą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fanta 1/2 szklanki
masło roztopione 125 gram
mąka 2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mandarynki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowe ciasto z Fantą

Jajka ubijamy z cukrem, następnie kolejno dodajemy Fantę, proszek, masło i mąkę. Ciasto wylewamy do formy (należy ją wcześniej posmarować masłem i posypać mąką) i układamy na wierzchu mandarynki.

Pieczemy ok. 35 minut w temp. 180 st.

Studzimy i posypujemy pudrem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.04.2016 22:18
ciekawe ciasto
Rafał10 01.08.2012 22:53
pięknie wyrośnięte... pierwsze słyszę o dodatku fanty lub coli... muszę wypróbować :)
BeataJ 21.07.2012 22:35
ja do zebry zawsze dodaje gazowany napój pomarańczowy, wię famta tu jak znalazł, ale nie wpadłam na to, że można jeszcze wzmocnic smak mandarynkami ... musi być pyszne
Ewa104 21.07.2012 21:52
Słyszałam o cieście z Colą a to dla mnie nowość.Zebrę robiłam z oranżadą i wyszła pyszna,więc dodatek gazowanego napoju o smaku pomarańczy fajnie musi pasować do mandarynek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak