Mandarynki w galaretce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mandarynki

    3 sztuki
  • woda

    400 ml
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę wiśniową rozpuścić we wrzątku ii odstawić do wystudzenia. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, cząstki ułożyć w pucharkach lub miseczkach, zalać niewielką tężejącej galaretki, odstawić do stężenia, tak, aby cząstki mandarynki nie wypłynęły na wierzch. Gdy galaretka lekko stężeje pucharki uzupełnić galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 20.01.2014 13:01
proste i smaczne :-)
Wafelek2601 27.07.2013 21:06
Często robię takie desery, są pyszne
Klausia 29.03.2013 20:20
uwielbiam takie desery :)
IKrakowianka 25.05.2012 21:14
proste i pyszne
cukiereczek 23.05.2011 10:27
super
Barbara55 16.04.2011 19:07
niesamowite
gosia47-47 23.03.2011 17:11
ładnie wygladają :)
kielcok1 17.03.2011 16:20
bomba
pioge7 22.02.2011 14:57
smaczne
Babciagramolka 29.01.2011 17:49
Zalała bym galaretką mandarynkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat