Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynki po francusku z rodzynkami i kropelką czekolady

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
mandarynki 5 sztuk
kropelki czekolady 1 łyżka
rodzynki 1 (królewskie)

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynki po francusku z rodzynkami i kropelką czekolady

- Wyciąć radełkiem małe prostokąty z ciasta francuskiego.
- Każdy prostokąt posmarować roztrzepanym jajkiem.
- Na każdy posmarowany prostokąt położyć cząstki obranych mandarynek, rodzynki królewskie oraz kropelki czekolady.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut aż do zrumienienia.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 20.02.2014 10:42
aż ślinka cieknie
Janina 02.02.2014 15:09
Pyszności;)
gosia56 26.01.2014 11:06
super ciasteczka
IwonaDD 23.01.2014 20:39
świetny deserek
fotoviderek 20.01.2014 07:33
Świetnie wyglądają, smakują pewnie jeszcze lepiej :)
Renata9 19.01.2014 18:12
@Krysia, zapraszam do mnie na ciasteczka :-)
Sylwia26 19.01.2014 18:02
ale pyszności :)
krystyna330 19.01.2014 17:58
ale pyszności serwujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak